Шум и ромски ритми край Стамболийски тормозят съседите на най-известната шкембеджийница

Автор: Plovdiv Now 9497
Шум и ромски ритми край Стамболийски тормозят съседите на най-известната шкембеджийница

Шум и ромски ритми тормозят съседите на най-известната шкембеджийница в България – ресторант „Въча” в село Йоаким Груево, община Стамболийски. Силната музика не позволява на хората да се наспят, нито да се отпуснат спокойно в домовете си, след като се приберат от работа. „Толкова е шумно, че вкъщи със съпруга ми не се чуваме, като си говорим. Това просто не се издържа повече. Днес е шестата поредна сватба”, оплака се наша читателка.

Потърпевши разказаха, че празненствата обикновено приключват до 23 ч., но е имало случаи да се проточат и след полунощ. Многократно са се обаждали и в полицията и на място са изпращани патрулки. Често се обръщат за съдействие и към кмета на селото. Въпреки това шумните сватби продължават, а търпението на хората се изчерпва. Те вече не вярват и на институциите, тъй като отговора, който получават от тях е, че не могат да направят нищо. И нямат уред, с който да измерят шума.

„Днес отново звъняхме на кмета, той не си вдига телефона. Кошмарно е, просто не се издържа повече”, казват съседите.

Потърсен за коментар, управителят на заведението Йордан Налбантов призна, че няма как да принуди клиентите си да са по-тихи. А тяхната максима била, че ако не се чуе в селото, все едно не са правили сватба. „Спазваме си работното време до 22 ч. В редки случаи правим изключение за още 15-20 минути. Разбирам ги комшиите, но никой от тях не е дошъл да говори с мен. Готов съм да търсим заедно някакво решение”, заяви Налбантов.     

Снимка: Илюстративна

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина