Шофьори от Стамболийски, Пловдив и Асеновград с конфискувани автомобили

Автор: Plovdiv Now 29906
Шофьори от Стамболийски, Пловдив и Асеновград с конфискувани автомобили

След промените в закона, според които държавата може да изземе автомобила ви, ако полицията установи, че сте употребили алкохол и наркотици, вече има установени нарушители. На територията на пловдивска област са иззети 3 автомобила, като първият в Пловдив е бил спрян от униформените на територията на 5-то РПУ, съобщиха от полицията. Шофьорът е бил зад волана след употреба на наркотични вещества, пише TrafficNews.bg.

Другите две коли са били спрени на територията на ОД-МВР Пловдив, но извън града. Единият шофьор, който е карал пиян, е бил установен в Стамболийски, като иззетият автомобил е върнат с постановление на собственика му. Другото МПС е било установено в Асеновград с шофьор зад волана, който също е употребил алкохол. Към този момент иззетите като веществени доказателства превозни средства,  се съхраняват на територията на съответното районно управление. Това вероятно е временна алтернатива, докато не се вземе постоянно решение.

Днес министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че има вариант за съхраняване на иззетите автомобили, като в  момента се извършва комуникация с българската прокуратура и се обмисля как и по какъв начин ще се работи по такива дела, къде ще стоят тези коли и  кой ще отговаря за тях.

Той заяви, че счита това като много добра мярка. „С нея ще се опитаме да ограничим случващото се по нашите пътища, а именно – войната,” бе категоричен Стоянов 

Разбира се остават още много въпросителни относно законодателните проблеми. На практика ако те не бъдат прецизирани и анализирани обстойно много от водачите могат да попаднат в капана на фалшивите резултати на драг чековете, с които се извършва проверка за употребил наркотични вещества.

Сега човек, пиещ хапчета за глава , зъбобол, кръвно или кашлица, може да остане не само без книжка , но и без автомобил  за неопределен период от време. Въпросът тук е- Дали ако дадете кръвна проба след положителен тест за наркотици, тя ще излезе в рамките на седмица или автомобилът ви ще бъде паркиран до районно управление с месеци?

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина