Шофьор блъсна пешеходец край Йоаким Груево и избяга, човекът почина

Автор: Plovdiv Now 3872
Шофьор блъсна пешеходец край Йоаким Груево и избяга, човекът почина

Шофьор блъсна пешеходец край Стамболийски и избяга, а пострадалият почина. Инцидентът е от 5 февруари 2021, на пътя Пловдив – Пещера, в близост до село Йоаким Груево.

Водачът с инициали Д. Л. е с повдигнато обвинение за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на друго лице, като избягал от местопроизшествието.

Днес Апелативен съд в Пловдив го остави в ареста, като прецени, че макар в начален етап на разследване органите на досъдебното производство са събрали достатъчно доказателства, от които да се направи извод за наличието на обосновано подозрение за голяма степен на съпричастност на Д. Л. към деянието, в което е обвинен.

Апелативният съд прие, че има опасност при по-лека мярка за неотклонение, обвиняемия да извърши престъпление. След катастрофата той напуснал местопроизшествието и направил опит за заличаване на следите по колата си. Изпратил съпругата си да закупи резервни части и инсценирал след това катастрофа, за да изглежда, че щетите са причинени от удар в пътен знак. Освен това предстои органите на досъдебното производство да изяснят механизма на причиняване на инцидента. За това съдът потвърди определението на Окръжния съд, като обосновано и законосъобразно.

Съдебният акт на Апелативния съд е окончателен и не подлежи на обжалване и протест.

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с обвиняемия, който се намираше в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина