Серия от кражби в Пловдив и Стамболийски, хванаха извършителите

Автор: Plovdiv Now 4351
Серия от кражби в Пловдив и Стамболийски, хванаха извършителите

Полицаи от Пето РУ задържаха извършител на серия кражби от превозни средства на територията на жк „Тракия“ в Пловдив. Разследването е проведено по три досъдебни производства, образувани от началото на месеца по идентични сигнали, че от оставени за кратко без надзор отключени фирмени автомобили са задигнати пари и други вещи. В хода на усилената работа и проведените оперативни и издирвателни действия служителите събрали доказателства, че посегателствата са дело на 74-годишен пловдивчанин с богато криминално досие и присъди. С полицейска заповед той бил задържан за едно денонощие, а голяма част от откраднатите суми и предмети са намерени и иззети. С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив мъжът е привлечен като обвиняем и  приведен в ареста за срок до 72 часа.

След активни действия криминалисти от Шесто РУ установиха автор на две посегателства от частни адреси в квартал „Столипиново“. На 16 май пловдивчанка се оплакала, че след отваряне на прозорец е изнесено имущество от жилището й. Като заподозрян за кражбата служителите задържали техен 18-годишен познайник, който се оказало, че около месец по-рано по подобен начин задигнал златни накити от съседна къща. В хода на работата са намерени и иззети всички откраднати бижута и част от другите откраднати вещи. Материалите по образуваните досъдебни производства са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.    

Криминално проявен и осъждан жител на Стамболийски попадна в районното управление за поредно посегателство. В събота служителите на реда задържали мъжа, непосредствено след като влязъл противозаконна в чуждо жилище и задигнал мобилен телефон. По случая е образувано бързо производство.

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина