Сергей от Куртово Конаре, баща на три деца, има нужда от помощ, за да оздравее

Автор: Plovdiv Now 12232
Сергей от Куртово Конаре, баща на три деца, има нужда от помощ, за да оздравее

Сергей Запрянов Богданов от село Куртово Конаре, община Стамболийски, се бори с тежко заболяване и има нужда от всички нас, за да продължи да живее пълноценно. Той е млад мъж на 35 години и баща на три деца. Двамата му синове са ученици и се справят отлично в училище.

За съжаление, през 2015 година Сергей е диагностициран с хронична бъбречна недостатъчност.

Година по-късно е извършена неуспешна операция в България за присаждане на бъбрек, а донор става неговият брат. След като разбират, че присаденият бъбрек не функционира, младият баща и семейството му продължават да се борят заедно. Единственият вариант да продължи да живее е в момента е хемодиализата – тежка и изтощителна процедура, на която се налага да се подлага няколко пъти седмично.

Вече шеста година той не може да се грижи за семейството си поради тежкото си здравословно състояние Сергей е изцяло неработоспособен.

Единствената надежда за него е клиника в Истанбул, където дават шанс на Сергей за успешна трансплантация, но сумата от 28 000 евро е непосилна за семейството.

Средствата в помощ на Сергей се събират чрез платформата Хелпкарма. Който желае да помогне, може да открие кампанията на  https://bg.helpkarma.com/campaign/da-pomognem-na-edin-mlad-bashta-da-ozdravee-1937.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина