Семейството на загиналия Тодор Бараков заведе дело срещу застрахователя

Автор: Plovdiv Now 5548
Семейството на загиналия Тодор Бараков заведе дело срещу застрахователя

Започва делото, заведено от роднините на загиналия при катастрофа Тодор Бараков срещу „Застрахователно акционерно дружество ДаллБог: Живот и Здраве” АД. То е застраховател по застраховката „Гражданска отговорност” на автомобила, управляван от Петър Маринашки, който погуби живота на Тодор Бараков и Виктор Василев преди повече от 3 години край Кадиево. Делото ще се гледа на 29.04.2024 г. от 10 часа в Окръжен съд - Пловдив, научи trafficnews.bg.

По искане на застрахователя Петър Маринашки също ще присъства на делото в роля на помагач на компанията.

Предстои да бъдат изслушвани свидетели и да се извършат множество съдебни експертизи.

Припомняме, че Петър Маринашки е осъден на 5 години лишаване от свобода за това, че на 11 ноември 2020 г. при управление на лек автомобил в района на село Кадиево, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на Тодор Бараков и Виктор Василев и е причинил средна телесна повреда на Николай Лисков, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества – марихуана.

Присъдата на Окръжен съд – Пловдив е потвърдена от Апелативен съд – Пловдив и Върховния касационен съд. Тя е постъпила в Окръжна прокуратура – Пловдив на 20 юли 2023 г. и незабавно е разпоредено привеждането й в изпълнение.

По разпореждане на Окръжна прокуратура – Пловдив, 21 юли 2023 г., Маринашки е задържан и отведен от служители на ГД „Охрана“ в затвора за изпълнение на наложеното му наказание лишаване от свобода.

Младият мъж е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от осем години, което наказание също е приведено в изпълнение.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина