Семействата на загиналите момчета от Стамболийски: Защо шофьорът още не е задържан?

Автор: Plovdiv Now 7296
Семействата на загиналите момчета от Стамболийски: Защо шофьорът още не е задържан?

Близките на двете загинали момчета при тежката катастрофа край Кадиево са изпратили писмо до главния прокурор с искане за по-тежка мярка и максимална ефективна присъда на обвинения шофьор.

Почернените семейства са възмутени от решенията на съда и настояват те да бъдат променени.

Тежкият инцидент стана на 11 ноември 2020, когато петима младежи от Стамболийски потеглят към Пловдив, за да празнуват именния ден на 17-годишния Виктор Василев. Денят, в който почитаме светецът - закрилник на дома Свети Мина, обаче се оказва фатален както за Виктор, така и за 16-годишния му приятел Тодор Бараков. Колата изобщо не стига до Пловдив, защото два- три километра след село Кадиево шофьорът Петър Маринашки губи контрол върху беемвето и се забива в огромен орех.

16-годишният Тодор Бараков, който се вози на задната седалка вдясно, при зверският удар  загива намясто. Приятелят му Виктор, който седи до него, издъхва няколко часа по-късно без да дойде в съзнание.

Въпреки че, кръвният тест за наркотици на Петър Маринашки е положителен той е освободен под парична гаранция от 2000 лв, а няколко дни след инцидента е бил засечен да шофира автомобила на майка си.

„Оставаме потресени, че излиза положителен теста за наркотици, въпреки това мярката му за задържане не е променена.  Животът на нашите деца не струва 2000 лв. и се питаме защо той все още не е задържан“, каза Калина Илчева – майка на 16-годшния Тодор Бараков.

Последното, което майката на Виктор е чула от него е, че отиват да празнуват имения му ден. Тя е категорична, че не е имала информация, че Петър употребява наркотици.

„Искаме той да бъде задържан до приключване на делото и да получи максимална ефективен присъда. Трябва да има справедливост, така е редно“, каза още майката на Тодор.

След този инцидент, Петър е шофирал отново автомобила на майка си. Многократно е организирал и купони, разказват приятели на загиналите момчета от Стамболийски.

Адвокатът на близките на загиналите момчета, коментира, че е абсурдно това, че не е била веднага отнета книжката на обвинения за катастрофата, а чак след шест дни. Според нея е нелепо и това, че той все още е на свобода, тъй като е извършил изключително тежко престъпление и мярката му трябва да бъде променена в задържане под стража, тъй като може да извърши и друго такова престъпление.

Близките са получили отговор от главния прокурор, че делото е взето под особен надзор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина