Село Триводици с нова църква, предстои ремонт на читалището и нов център

Автор: Plovdiv Now 8666
Село Триводици с нова църква, предстои ремонт на читалището и нов център

Ремонтни дейности и облагородяване предвижда община Стамболийски за село Триводици - ремонт на читалището, създаване нов център, канализация, както и ремонт на пътя от Стамболийски до селото.

Църквата „Св. Георги” в селото е вече готова и за откриването й се очаква определяне на конкретна дата от Пловдивската митрополия. В двора на храма вече има засаден райграс, нови дръвчета, оформени  са и цветни алеи. Остава само да се довърши монтажът и боядисването на иконостаса.

Читалището в село Триводици е сграда, която отчаяно се нуждае от ремонт. Предвижда се инвестиция от 100 000 лева от капиталовата програма за нова дограма, нова фасада, покрив и облицовка на стълбите, като ще бъде обявена обществена поръчка за външния ремонт, а вътрешния ще направи БКС.

Проектира се и централната част, за да има селото обособен център, за което също са заложени 100 000 лева. Центърът ще е пред читалището  и ще се свърже с парковата част с местата за почивка и за игри на децата.

Търси се и финансиране за довършване на канализацията, както и терен за изграждане на пречиствателна станция в Триводици, защото този вариант  се оказва най-добър за населени места с под 2000 души жители.

Не на последно място в селото предстои реализация на големия проект за пътя Стамболийски - Триводици, за който има избран изпълнител. Подадени са документи за авансово плащане и предстоят същинските строителни дейности, които ще приключат до края на септември. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина