Седмицата в Стамболийски започна с драконовски мерки срещу коронавируса

Автор: Plovdiv Now 6220
Седмицата в Стамболийски започна с драконовски мерки срещу коронавируса

Началото на работната седмица за общинската администрация в Стамболийски започна с драконовски мерки срещу коронавируса, наложени със заповед на кмета Георги Мараджиев. Мерките са свързани със строг контрол на достъпа до сградите, в които работи администрацията. На входовете има служители, които мерят температурата на всички, които влизат в Общината. Първо на хората от администрацията преди да отидат на работните си места.

Днес първо беше измерена температурата на кмета. През целия ден ще се мери и температурата на външните посетители, като хора с висока температура ще бъдат връщани. Същото важи и за общинската администрация. В заповедта на кмета се подчертава, че до края на извънредната ситуация  службите, които ще обслужват граждани са ГРАО, Деловодството и Данъчното. В останалите отдели граждани ще влизат само в много спешни случаи и след разрешение на началник отделите.

„Заповедта, която издадох е във връзка със заповед на министъра на здравеопазването и с оглед необходимостта от предприемане на действия и въвеждане на мерки на територията на община Стамболийски за профилактика на заболявания от грип и тежки остри респираторни инфекции, в условията на епидемично разпространение на COVID-19 и с цел избягване на струпване на много хора в затворени пространства. С нея нареждам всички справки, заявяване и получаване на услуги да се извършват само в Деловодството или при възможност по електронен път. При извършване обслужването на населението в помещенията на партерния етаж да бъдат допускани не повече от двама граждани едновременно, които да спазват дистанция помежду си. Отменям командировките на служителите на общинска администрация и отменям приемните дни на ръководството на общината. Засилва се дезинфекцията на работните места. Апелът ми към кметовете и служителите в кметствата в четирите населени места е да не идват без причина до Общината и да ползват за връзка повече телефоните и мейлите. От днес екипи на Общината съвместно с полицията и РЗИ започваме и проверки за струпвания пред търговските обекти, като ще бъдат налагани глоби там, където не се спазват указанията.

Въпреки драконовските мерки, искам отново да призова хората да не изпадат в паника, защото животът продължава, макар и в извънредната ситуацията, в която се намираме. Само с взаимна подкрепа и с отговорност  към своето здраве и здравето на другите ще се справим по-бързо със ситуацията, без да позволяваме новият вирус да парализира живота и работата в общината”, съобщи кметът Георги Мараджиев.  

 

 

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина