Съпругата на Мавродиев от Стамболийски не признава да е източвала евросредства

Автор: Plovdiv Now 9780
Съпругата на Мавродиев от Стамболийски не признава да е източвала евросредства

Съпругата на бившия общински съветник от Стамболийски Атанас Мавродиев - Стоянка Мавродиева, обвинена в източване на пари от еврофондове, не признава вина. Тя е привлечена като обвиняема, че е предоставила на ДФ "Земеделие" неверни сведения за обработваемите от нея площи през 2017 година. 

Днес в съдебна зала Стоянка Мавродиева е отказала да признае фактите и обстоятелствата в обвинителния акт и е пожелала делото да премине по общи ред. Така заседанието бе отложено за нова дата. В началото на януари, Мавродиева отново ще се изправи пред съда. Пред магистратите ще застанат всички вещи лица и свидетели по делото.

Според държавното обвинение в заявленията си за подпомагане г-жа Мавродиева е посочила обработваеми площи, които не са били реално ползвани, стопанисвани и обработвани през стопанската 2017 година. Става въпрос за общо 108 парцела с площ от общо 860 дка, в землищата на гр. Стамболийски, село Ново село и др.

Целта била да получи средства от еврофондове. Мавродиева регистрирала четири търговски дружества, които следвало да се занимават със земеделска дейност.

Служители на фонда извършили проверка на място на заявените площи и установили, че те не са обработват, както било посочено в документите, подадени от жената. Част от тях били заявени като угари, но липсвала, каквато и да е обработка.

Други, за които Стоянка Мавродиева твърдяла, че са с посеви от ечемик и царевица, въобще не били засети. Не съответствал и посоченият брой овошки в ябълкова градина.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина