Фирмата, спечелила търга за капачки в Стамболийски, реши да ги върне! Инициативата продължава

Автор: Plovdiv Now 8093
Фирмата, спечелила търга за капачки в Стамболийски, реши да ги върне! Инициативата продължава

Община Стамболийски обяви  търг между фирми производители на полиетилен от областта за закупуване на капачките, които от известно време се събират в център на Стамболийски.

За целта бяха изпратени покани до осем фирми от региона, в това число две от Стамболийски, да участват с оферта за закупуване на капачките. Идеята на добродетелната инициатива бе парите от търга ще бъдат предоставени на Центъра за настаняване от семеен тип - гр. Стамболийски.

„За мое съжаление не се получи благородна конкуренция и само една фирма прояви желание да участва в търга. Това е "Полипласт-Мараджиев" ООД, на която до преди няколко години бях собственик. Събраните капачки са около 60 килограма, като цената за това количество, ако бъдат предадени за рециклиране, е само 12 лева. Знаехме, че няма как да съберем една по-голяма сума, затова обявихме търга за капачките. Офертата на "Полипласт Мараджиев" е за 1000 лева. Така че, следващата седмица тази сума ще бъде предоставена на децата от ЦНСТ, за които организирахме кампанията за събиране на капачките“, сподели кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.  

От фирмата информираха, че въпреки сумата, която ще платят няма да ползват капачките. Желанието им е те да бъдат върнати обратно в сърцето на площада на ул. "Търговска", в което да продължават да се събират капачки и инициативата да има своето благородно продължение.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина