Съдът определи най-тежката мярка на мъжете, нападнали възрастен човек в Триводици

Автор: Plovdiv Now 28386
Съдът определи най-тежката мярка на мъжете, нападнали възрастен човек в Триводици

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка "задържане под стража" спрямо тримата мъжа, обвиняни в обир и побой на 74-годишен мъж в село Триводици, община Стамболийски. 

Припомняме, че на 4 март на тел. 112 бил подаден сигнал за извършен грабеж в дома на 74-годишния мъж. Установено е, че към 23 часа в двора на къщата на пострадалия влезли 34-годишният Н.М., 46-годишният М.Д. и 24-годишният Д.С.

Дядото се събудил от шума и излязъл навън. Щом го видели, тримата поискали пари. Той им отвърнал, че няма, а те започнали да му нанасят удари по тялото. Мъжът се развикал за помощ. В това време тримата отнели от двора на къщата около 170 метра меден кабел и др. вещи и избягали. След подадения сигнал са били проведени незабавни оперативно-издирвателни действия и извършителите на грабежа са установени от полицията. Н. М. е извършил деянието в условията на опасен рецидив. Той е осъждан три пъти.

Обвиняемите са привлечени към наказателна отговорност за тежко умишлено престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода.

Съдът прецени, че въпреки ранния етап на разследването, от събраните до момента доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че тримата са извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинение.

Окръжен съд – Пловдив прие, че при мярка различна от задържане под стража е налице реална опасност от извършване на друго престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 16.03.2023 г. от 10.00 часа.

Снимка: "24 часа"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина