Събират дарения за семейството на убития Митко СНИМКА

Автор: Plovdiv Now 5396
Събират дарения за семейството на убития Митко СНИМКА

Започна акция за събирането на средства за адвокат на семейството на убития Димитър Малинов. В търговски обекти са поставени кутии, където желаещите могат да помогнат с пари според възможностите си. Това става в Стамболийски и в Цалапица.

"Всички желаещи да помогнат в събирането на средства за наемане на адвокат от близките на Митко Малинов могат да го направят в специални кутии за дарение, поставени в търговската мрежа на селото. За да се гарантира автентичността върху всяка една от кутиите, е поставен печата на кметство с. Цалапица", пише Цветан В. във Facebook.

Димитър Малинов беше открит мъртъв на 27 юли след едноседмично издирване. Полицаите намериха трупа часове след разпита на близнаците Борислав и Валентин Динкови, които получиха най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. За убиец е сочен 30-годишният Рангел Бизюрев, който на 24-и е излетял за Германия. Според прокуратурата Динкови му помогнали, като са осигурили кола за превоз на тялото и инструменти, с които е изкопана дупката. После са прикрили всичко със строителни отпадъци.

Хората в Цалапица са гневни от обвинението, повдигнато на близнаците. Искат те да понесат отговорност  като съучастници и заедно с Рангел да получат доживотни присъди. Всяка вечер излизат на протест в центъра на селото, а в сряда бяха пред съдебната палата с плакати “Справедливост за Митко” и “Искаме истината”.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина