Ремонтират главен път и тротоари в Куртово Конаре, след това са центърът и читалището

Автор: Plovdiv Now 16208
Ремонтират главен път и тротоари в Куртово Конаре, след това са центърът и читалището

Община Стамболийски и кметството на Куртово Конаре планират мащабни строително-ремонтни дейности в селото. Асфалтирането на главния път, който минава през населеното място, започва до дни и ще се осъществява от АПИ.

Ще остане само един павиран участък на входа Стамболийски - Куртово Конаре, за който Агенцията уверява, че ще бъде ремонтиран до есента и целият път, който е част от републиканската пътна мрежа, ще бъде с нов асфалт.

В Куртово Конаре започва и ремонт на тротоарите, който ще се извършва поетапно от БКС, като ще се започне от Консервната фабрика. Втори поред ще бъде тротоарът откъм град Кричим, където в островната част ще бъдат изградени от двете страни пътеки по 2,5 м. всяка , а по средата ще остане свободно пространство за декоративна алея, в която ще бъдат засадени дръвчета.

Належащо е и външно и вътрешно реновиране на поликлиниката в Куртово Конаре.

Предстои да се изготви и проект за облагородяване центъра на селото. Заложени са 138 000 лева, които включват и частичен ремонт на покрива на читалището. За цялостен ремонт на сградата ще се кандидатства за финансиране по европейска програма.

Продължава и проектирането на довеждащия колектор за канализационната мрежа. Работният проект вече е готов, очакват се съгласувателните писма за право за преминаване през частни имоти и терени. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина