Ремонтират детската градина в Ново село за 1.2 млн. лв. СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 6330
Ремонтират детската градина в Ново село за 1.2 млн. лв. СНИМКИ

Стартира ремонтът на детска градина „Пролет” в Ново село, за който община Стамболийски получи финансиране в размер на 1,2 милиона лева. Проектът включва подмяна на покрива, цялостно саниране и боядисване на фасадата, смяна на дограми и врати и голям вътрешен ремонт. Също така ще бъде облагородено дворното пространство и ще бъдат поставени нови детски съоръжения. Очаква се ремонтните дейности да приключат за шест месеца.

„По обекта ще се работи на етапи, за да не спира работата на градината. Първо ще се направят покривът и западното крило, а след това ще се премине към другата част на сградата. Искам да кажа на родителите и на персонала да са спокойни, защото всичко ще бъде обезопасено”, посочи кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който инспектира работата на място. Той увери, че след края на строителните дейности, новоселци ще имат най-хубавата детска градина на територията на общината.

На същото мнение е и кметът на селото Тодор Атанасов, който сподели, че ЦДЗ „Пролет” ще придобие по-хубав фасаден вид, а също така и отличен вътрешен уют. „Радвам се, че в детската градина започна ремонтът, но най-радостното е, че има степенуване по важност на ремонтите по обекти в Ново село. За новоселци най-важните обекти са училището и детската градина, която след шест месеца ще ни радва не само нас, възрастните, но също така и децата. От името на новоселци аз лично благодаря на кмета на общината Георги Мараджиев и на общинската администрация за доброто дело”, заяви Атанасов.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина