Ремонтират читалището в Ново село, следва това в Триводици

Автор: Plovdiv Now 7059
Ремонтират читалището в Ново село, следва това в Триводици

Започна ремонтът на читалището в Ново село, финансиран със средства от общинския бюджет, съобщава кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.

Сградата беше в окаяно състояние в продължение на много години. Сега се ремонтира покривът, сменя се дограмата, читалището ще бъде шпакловано и измазано, а след това и боядисано. Вътрешният ремонт ще бъде извършен от БКС.

Същото е предвидено и за читалището в Триводици, което също е в много лошо състояние и е затворено.

"Надявам се след ремонта на двете читалища в тях отново да се възобнови културната дейност и да заработят библиотеките, които се намират вътре", казва Георги Мараджиев.

След две седмици започва ремонт и на централните части в селата, като в Ново село ще се извършва едновременно ремонт на читалището и изграждането на новия център. По същото време започва работа и по всички паркове на територията на общината, както и изграждането на новите центрове на селата.

"Така че новият вирус няма да спре инвестициите, които сме планирали да направим за превръщането на общината в още по-приятно място за живеене. СТРАХ ЛИ НИ Е ОТ КОРОНАВИРУСА – ДА! ОПАСЕН ЛИ Е КОРОНАВИРУСЪТ – ДА! НО ТОВА НЯМА ДА ПОПРЕЧИ ДА СИ ВЪРШИМ ЕЖЕДНЕВНАТА РАБОТА И НЯМА ДА СПРЕ ЖИВОТА В ОБЩИНАТА!", категоричен е кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина