Ремонтът на поликлиниката в Стамболийски на финалната права СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 5597
Ремонтът на поликлиниката в Стамболийски на финалната права СНИМКИ

Ремонтът на поликлиниката в Стамболийски на финалната права. Готови са покривът, дограмата и външната изолация. В момента се прави рампа за инвалиди, която ще е с дължина около 20 метра - тръгва от ъгъла на сградата откъм паркинга и продължава до централния вход. Подменят се вратите. Работи се по фоайето в детското отделение, което ще бъде основно ремонтирано.

БКС също се включва както с техника, така и с работна ръка, като от вчера служителите на общинската фирма започнаха работа по почистването и облагородяването на двора на поликлиниката. Тук първо ще се почистят тревните площи и ще се оформят алеите и местата за нова растителност, които са точно пред централния вход. Ще се възстанови осветлението и ще бъдат сложени нови пейки. Пред стълбите към детското отделение ще има шадраван. Ще бъдат засадени туи, които ще бъдат оформени като зелена алея към входа на сградата.

„Зад поликлиниката ще направим паркинг, като има идея да се отвори и задният вход, за да се влиза в сградата откъм новия паркинг. Напролет ще асфалтираме улицата пред поликлиниката, а паркът, който е отсреща, ще е първият, който ще ремонтираме от планираните за ремонт всички паркове на територията на общината”, съобщи кметът Георги Мараджиев, който инспектира как вървят ремонтните дейности.

Проектът е на стойност 1,2 милиона лева и бе спечелен от Общината. Според градоначалника ремонтът трябва да приключи до средата на декември, когато ще бъде открита официално обновената сграда.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина