Ремонт на преливника на канализационната мрежа започна в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 6865
Ремонт на преливника на канализационната мрежа започна в Стамболийски

Авариен ремонт на преливника на канализационната мрежа започна в Стамболийски. Общината е кандидатствала за финансиране с проект пред Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Средствата са отпуснати в края на 2019 г. и са в размер на 226 563,60лв. без ДДС, като в тях е включено и изготвянето на техническия инвестиционен проект.

Въз основа пък на изготвения инвестиционен проект е издадено и влязло в сила съгласно разпоредбите на ЗУТ разрешение за строеж и на база тези документи ремонтът започна.

"Реално ще се изгради изцяло нов преливник, като старото съоръжение ще се разруши. Изгражда се изцяло нова стоманобетонова конструкция – преливник / стоманобетонови стени, дъно входни и изходни тръби и савак за аварийни ситуации/, подпорни стоманобетонови стени/ крила/ в зоната на заустване на преливника в отливният канал и защитни подпорни стени , изградени от габиони. Фирмата изпълнител на строежа е „Професионал-777” от Стамболийски, с управител Петър Граматиков , като максималният срок за изпълнение е 150 дни, но по уверение на управителя на фирмата срокът за изпълнение ще бъде съкратен наполовина при благоприятни атмосферни условия", обясни кметът Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина