Реклами на траурни агенции възмутиха жители на Пловдивско, глобяват фирмите

Автор: Plovdiv Now 8411
Реклами на траурни агенции възмутиха жители на Пловдивско, глобяват фирмите

Реклами на траурни агенции заляха спирки, паркове, стълбове и други обществени места край Пловдив. За това сигнализира жител на град Стамболийски, останал възмутен от видяното. По думите му винилите могат да бъдат видяни в Самболийски, Ново село, Триводици, Йоаким Груево, Цалапица, Златитрап и още много други между Пловдив и Пазарджик.

"Обръщам се към собствениците на траурни агенции. Нямате ли поне малко срам така да травмирате хората.На всички спирки, паркове, стълбове, огради да четем за ковчези, кръстове и гробове", написа до медията ни местния жител. Снимки на плакатите се разпространиха и в социалните мрежи.

След броени часове последва и реакция от страна на Община Стамболийски. Кметът Георги Мараджиев заяви, че агенциите нямат необходимото разрешение за поставяне на рекламните материали. 

"Още днес зам.-кметът Теодора Вълканска ще им се обади, за да ги свалят. В понеделник ще получат и писмено уведомление за това и ще им бъдат наложени глоби. До сряда, ако не ги свалят сами, БКС ще ги свали и ще платят за свалянето на винилите. От Общината ще бъдат издадени разрешения за реклами на траурни дейности само до гробищния парк", оповестиха от пресцентъра на градската администрация. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина