Редовни гонки предшествали катастрофата, в която загинаха Тошко и Виктор от Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 15960
Редовни гонки предшествали катастрофата, в която загинаха Тошко и Виктор от Стамболийски
Бащата на загиналия в тежката катастрофа край Кадиево Тодор Бараков е получил писмо от "Пътна полиция" в Пловдив, с което му съобщават, че по негов сигнал за дрифтове в района на Стамболийски е образувана преписка, която е изпратена на прокуратурата. На 16 декември 2021 година Бараков е депозирал в деловодството на Сектор „Пътна полиция”, при ОД на МВР-Пловдив, сигнал, като е предоставил на началника на сектора данни за три видеоклипа. 
 
В единия се вижда как Петър Маринашки шофира с два крака, качени на прозореца на предната врата на автомобила. Във втория се вижда, че един от свидетелите по делото Тодор Парасков сам се обявява и изявява като стартер на автомобилни гонки, а по делото в съда заявява, че не е чувал дори за гонки.
 
"Въпреки публично изнесените данни за грубо нарушаване на ЗДвП и Правилника за прилагането му, от РУП – Стамболийски не взеха никакво отношение по случая.Това ме накара да сезирам Началника на Сектор „Пътна полиция” – Пловдив, с искане те да извършат проверка. Беше проведено разследване по сигнала ми и бяха разпитани всички участници в клиповете.На Петър Маринашки е бил връчен предупредителен протокол, заради опасното му шофиране и гонките. Началникът на „Пътна полиция” – Пловдив ме уведоми с нарочно писмо, че служебно е установил данни за сезиране на прокуратурата и е изпратил, по свой почин, преписката, ведно с негова докладна, за да вземе прокуратурата отношение по случая.Образувана е пр.пр. № 4379/2022 г., по описа на Районна прокуратура – Пловдив, по която преписка предстои разследване" коментира Бараков. 
 
"Днес се навършва една година и шест месеца от смъртта на сина ми – Тодор Бараков и на приятеля му – Виктор Василев.Тези деца бяха погубени от Петър Маринашки, който безнаказано управлява автомобил, с качени през прозореца крака, който участва в гонки и „дрифти”, със самочувствие на велик шофьор, апогеят на който „шофьорлък” е касапницата в с.Кадиево. Т.нар. „гонки” са предвестници на подобни трагедии и срещу тях трябва да изискваме реални действия от държавните институции.Те са един сериозен проблем и катализатор на катастрофи. Подхранването на цинизма на дрифтаджиите и участниците в гонки, с липса на всякакъв контрол от страна на оправомощените органи за извършването му, води до хиляди загинали невинни жертви и ранени в пътнотранспортни произшествия всяка година. Откровено казано, аз лично оставам с впечатление, че липсват целенасочени действия в тази посока. Мисля, че е крайно време всички компетентни органи, отговарящи за осигуряването на обществения ред, да предприемат законни мерки за борба с това толкова зловредно явление.Надявам се, този път прокуратурата да си свърши работата, за да са по-малко почернените семейства. СВЕТЛА ПАМЕТ НА ЗАГИНАЛИТЕ НИ ДЕЦА !" , написа бащата на загиналото момче във фейсбука си. 

Близките на загиналите момчета са разочаровани от присъдата на Петър Маринашки. Както TrafficNews съобщи, момчето бе наказано с 5 години затвор при първоначален общ режим и административна санкция – отнемане на книжката за 8 години. Те обжалват присъдата пред Апелативен съд. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина