Реална е възможността да има клуб по офроуд в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 11130
Реална е възможността да има клуб по офроуд в Стамболийски

Реална е възможността да бъде създаден официален Клуб по офроуд в Стамболийски. Кметът на общината Георги Мараджиев споделя, че изцяло подкрепя инициативата на хората от региона, които се занимават с този спорт и вече четири години развиват дейност.

Те са над 20 души в града и още толкова в селата от общината и биха искали да имат официално регистриран клуб. Така при участие в състезания ще могат да работят със спонсори, а от друга страна - ще рекламират общината.

Обсъден е с тях въпросът за регистрацията и заместик-кметът Теодора Вълканска има ангажимент да задвижи процедурата. Обсъдена е и възможността на територията на община Стамболийски да се провеждат офроуд състезания.

Състезателите, които познават добре района и вече ползват някои терени за тренировките си, имат конкретни предложения. Хората от офроуд общността имат идея, свързана с възпитанието и обучението на децата от общината за правилата на движение по пътищата.

След като официално бъде регистриран клубът, той ще има възможност да кани инструктори, които ще провеждат обучения с подрастващите. Това може да се случва на площадки с разчертани пътни платна, пешеходни пътеки, ще се сложат и малки светофари и знаци.

"Не на последно място, ако имаме такъв клуб, можем за Празника на града и по други поводи да организираме състезания на затворен терен, като това ще бъде голяма атракция, която ще събере много публика не само от общината, но и от цяла България", допълва кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина