Разширяват социалния патронаж в Стамболийски, общината кандидатства за 200 000 лв.

Автор: Plovdiv Now 9725
Разширяват социалния патронаж в Стамболийски, общината кандидатства за 200 000 лв.

Нов проект за ремонт на сградата на Домашния социален патронаж готви Община Стамболийски. Администрацията ще кандидатства за финансиране след отварянето на процедура по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Ако проектът бъде одобрен, капацитетът на обслужваните лица може да се увеличи, сподели кметът Георги Мараджиев. 

Припомняме, че преди по-малко от три месеца приключи ремонтът на кухненския блог в сградата. Стойността му бе 28 815 лв., като за нуждите на персонала бяха закупени професионални печки, три нови бойлера, два професионални аспиратора, фризер, хладилник, кухненски плотове и други уреди. Тогава кметът съобщи, че БКС ще започне дейности по разширяване на кухнята през февруари 2019. След ремонта набъбнаха и списъците на желаещите да се изхранват в кухнята. Ако кухнята бъде разширена, хората в списъка за хранене ще се увеличат със 100 души. 

Сумата, за която ще се кандидатства, може да надхвърли 200 000 лева, твърди кметът. Предвижда се с част от средствата да бъде закупен и нов автомобил за нуждите на патронажа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина