Разчистиха незаконното сметище край Куртово Конаре, камери вече денонощно следят мястото

Автор: Plovdiv Now 6743
Разчистиха незаконното сметище край Куртово Конаре, камери вече денонощно следят мястото

Окончателно е разчистено незаконното сметище в местността „Върбиняка“ край Куртово Конаре, с което от години се бори местният кмет Иван Пиринов, пише stamboliyski.tv.

Фадрома и камиони няколко дни разчистваха и извозваха боклуците до депото край Цалапица. След тях минават и работниците към кметство Куртово Конаре за поддръжка на чистотата и тревните площи.

„Незаконното сметище във Върбиняка беше голям проблем, защото стотици хора изхвърляха тук всякакви отпадъци, а контролът беше труден, защото нямаше как денонощно да следим какво се случва в местността. След като обаче закупихме камери със съдействието на кмета на общината г-н Мараджиев, който ни отпусна средства от общинския бюджет, може да наблюдаваме мястото денонощно. Камерите са записващи и ако има нарушетели, ще ги хванем незабавно. Санкциите за изхвърляне на боклук на нерегламентираните за това места са сериозни“, каза кметът на Куртово Конаре.

Тонове боклук беше извозен от „Върбиняка“. След като окончателно работата приключи, ще бъдат затворени и незаконните пътища, които са прокарани с годините до тук и ще бъде оставен само един обходен път. Цялата местност ще бъде оградена с ограда, която е още една мярка да не се допуска изхвърлянето на смет на това място.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина