Работи се по новите центрове в селата на община Стамболийски, в Триводици - усилено

Автор: Plovdiv Now 6068
Работи се по новите центрове в селата на община Стамболийски, в Триводици - усилено

Започнахме изграждането на новите центрове в селата на община Стамболийски. В Триводици тече ремонтът на читалището. Сградата ще бъде основно ремонтирана, за да продължи да изпълнява функцията си на духовно средище. Прави се нов покрив, топлоизолация, сменя се дограмата, предстои да бъде ремонтиран входът със стълбището.

До 20 дни е предвидено този ремонт да приключи и започва работата по парка и площада пред читалището. Тук е предвидена цялостна реконструкция, като ще се сложи нова и модерна площадна настилка. Две от детските съоръжения ще бъдат запазени, като ще се реновират и отделно ще бъдат монтирани още две комбинирани детски съоръжения с въртележка, люлки, пързалки и катерушки. Ще се запазят беседката и чешмичката, ще бъдат изградени нови алеи с пейки и с ново осветление. Ще се направи и ново озеленяване, като алеите се изграждат с цел хората да не минават през тревата. Предвидена е площадка за фитнес на открито, а съществуващата спортна площадка ще се запази, като ще се ремонтира.

"Хората от Триводици са видели, че тук вече има и един нов павилион за закуски. Към него ще бъде определена и площ за маси на открито. Така че, работим и не сме спирали дори и по време на извънредното положение. Сега вече се връщаме към нормалния начин на живот, като работата ще бъде още по-интензивна, защото предстои ремонт на централните части и на другите три села в общината, както и във всички паркове в Стамболийски. Общината за пореден път става строителна прощадка и смятам, че до три месеца ще сме приключили и с тези ремонти", казва кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина