Проверяват Двореца Кричим след сигналите за отстрел на животни и търговия с месо

Автор: Деница Лещева 8426
Проверяват Двореца Кричим след сигналите за отстрел на животни и търговия с месо

Директорът на Югозападно държавно предприятие Дамян Дамянов е разпоредил проверка по сигналите за търговия с животни и хайки, които ловуват в Двореца Кричим посред нощ. Това увериха от пресцентъра на благоевградското предприятие. Както вече съобщихме, миналат седмица в община Стамболийски заваляха сигнали от страна на жители на село Куртово Конаре. Според местните в двореца се предлагали бременни сърни и сърнешко месо за продажба. Пред кмета на общината Георги Мараджиев местните разказали и че от двореца продават дърва за огрев, по определен ценоразпис. 

Оплакванията продължили, като по-късно станало ясно, че около 22:30 - 23:00 часа на територията на стопанството се допускат автомобили. Конвоят напускал пределите на Двореца Кричим около 3:00 - 4:00 часа сутринта, а през това време оттам се чували изстрели. На пръв поглед, единственото логично обяснение е организиран отстрел на животни, смята гредоначалникът.

Припомняме, че достъпът до ловното стопанство, което по-рано тази година бе предоставено на Югозападно държавно предприятие, все още е ограничен. До него все още се допускат посетители, единствено след разрешение от страна на администрацията на благоевградското предприятие.

"Изпратени са писма до премиера Бойко Борисов, до министъра за земеделието, храните и горите и до областния управител на Пловдив. С тях уведомявам за сигналите, които съм получил, и казвам, че директорът на Югозападно държавно предприятие Дамян Дамянов не отрича напълно информацията", разказа още Мараджиев. По думите му, Дамянов не отрекъл, че в предприятието се продава месо, по време на разговор между двамата. Това, от своя страна, повдига въпроси, свързани с произхода и контрола върху производството му. 

От предприятието не се ангажираха да дадат изявление пред медията ни, преди да бъдат обявени резултатите от проверката. 

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Борис Шушаров

Режат и продават всеки ден!Животни бият денонощно!С Двореца Кричим е свършено!Ще го продадат и изядат както и всичко друго на територията на Куртово Конаре!Само погледнете кои са охрана и кой им е началник! Няма такъв цирк!!Какво се прави Дамянов на ощипана госпожица!??

20:17, 09.12.2019
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина