Протестиращите настояват прокуратурата да промени обвинението срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от укривателство в съучастие и искат доживотен затвор за всички замесени, както и пълна прозрачност при разследването на случая. Измина близо месец от зверското убийство на младия мъж, а до момента няма никакъв резултат от издирването на основния заподозрян за убийството Рангел Бизюрев, който се укрива в Германия.

Майката на убития Димитър Малинов Атанаска Бакалова, настоява за повече яснота по случая и добави, че иска да знаят какво се е случило след следствения експеримент.

„Искаме да разберем какво се случва с разследването. Не бяхме уведомени, че ще има възстановка. Никой не се свърза с нас. Докарали са и близнаците за следствения експеримент, но никой не ни казва какво се е случило. Последните данни за Бизюрев са най-различни - че е избягал, че се укрива, че е хванат", коментира пък втория баща на убития.

Според него трябва да задържат бащата на убиеца Рангел и докато извършителят на престъплението не бъде открит, да не бъде пускан. 

Красимира Тончева, която е близка на убития Димитър, също настоява някой от разследващите да слезе при тях и да им даде информация докъде се е стигнало.

Това е вторият такъв протест пред прокуратурата в града, като първият се състоя на 10 август. Тогава след настояване от протестиращите, майката бе приета за среща с окръжния прокурор Ваня Христева и нейните заместници.

Хората са категорични, че протестите ще продължат, като такъв ще бъде организиран отново утре, когато ще блокират кръговото между Цалапица и Стамболийски.