Прокуратурата обвини кмета на Стамболийски в злоупотреба с 2,4 млн. лв.

Автор: Plovdiv Now 18012
Прокуратурата обвини кмета на Стамболийски в злоупотреба с 2,4 млн. лв.

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност кмета на  Стамболийски и заместника му. Георги Мараджиев и Теодора Денева са обвинени за престъпление по служба, извършено от в периода 2018 г. до месец октомври 2022 г..

То е било извършено с цел набавяне на имотна облага, като от това могат да настъпят немаловажни вредни последици, посочват от обвинението. Става дума за провеждане на обществени поръчки, възложени от името на община Стамболийски, на приблизителна стойност около 2,4 млн. лв.. Те с били за изграждане на различни обществени сгради на територията на общината. 

Мараджиев е привлечен в качеството на обвиняем като подбудител и помагач, а Денева - в качеството на обвиняем като извършител.

Двамата са с парична гаранция в размер на по 3000 лева.  

По информация на TrafficNews обвиненията срещу градоначалника са свързани с обществени поръчки, чиито задания са подготвени за определени фирми. Според наши източици по време на разследването са използвани специални разузнавателни средства. През ноември м. г. в общината имаше полицейска акция като се проверяваха обществени поръчки по сигнал за злоупотреба с еврофондове. Мараджиев определи предстоящите обвинения като "политически репресии". 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина