Проект, насочен към ромската общност, подготвя Община Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 7087
Проект, насочен към ромската общност, подготвя Община Стамболийски
Проект, насочен изцяло към ромската общност, подготвя Община Стамболийски. Ако бъде спечелен, ще бъде ремонтирана цялата сграда на Социалния патронаж. Тук ще бъдат обособени зали за обучение и ще се провеждат ежедневни курсове за ограмотяване, за придобиване на знания и умения и повишаване квалификацията на ромското население, защото образованието е значителна част от пътя на интеграцията. Стойността на проекта е 700 000 евро.
 
Рроведена е тристранна среща, начело със зам.-кмета Теодора Вълканска, представители на администрацията, на ромската общност и на НПО по ромски въпроси, която ще бъде партньор по проекта. Целта на срещата беше запознаване на хората от ромската общност с проекта, като те сами казаха, че искат да се обучават.
 
"Никога не съм разделял жителите на общината и администрацията работи еднакво в полза на всички. Когато ромски семейства се бяха заселили в незаконни постройки в квартал "Партизана" и нарушаваха реда и спокойствието в Стамболийски, естествено предприех действия по събарянето на тези незаконни бараки. Ще бъда безкомпромисен и към ромите, които тероризират със силна музика хората в Куртово Конаре. Но това са единици роми, останалите работят и спазват правилата и за тях има същите придобивки като за всички граждани на общината", казва кметът Георги Мараджиев.
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина