Продават питбул в окаяно състояние и ползван за боеве в Пловдивско

Автор: Plovdiv Now 29089
Продават питбул в окаяно състояние и ползван за боеве в Пловдивско

Продават питбул, който е в окаяно състояние и е ползван за боеве в пловдивско село. За тази жестокост сигнализира до медиите Соня Генчева, която е попаднала на информацията в сайт за онлайн обяви.

„Наскоро имаше новина за питбул, който е убил стопанина си. Рядко в новините обаче достигат хората, които нелегално развъждат и ползват незаконно кучета за боеве и след това или ги убиват, или ги изхвърлят, или ги продават, за да бъдат ползвани за стръв”, коментира тя.

Според нея кучето от снимките се продава за стръв, а още по-жестоко е, че незаконните дейности с кучешките боеве се провеждат и до ден днешен.

Локацията на обявата в olx.bg e пловдивското село Йоаким Груево, а хората които са я публикували на 23 април, са с потребителското име „Митко Мима”, видя trafficnews.bg.

Соня Генчева твърди, че това е тъжната реалност за отношението към кучетата и първопричината, за агресията между животни и хора.

„Това куче е едно от много, които са жертва на човешка агресия и алчност и то не е учено на добро поведение, а е подлагано системна на агресия, и с какво му остава да отвърне? Те би трябвало да са защитени от Закона за защита на животните, но никой не извършва проверки, глоби и арести. Куче, цялото в белези от ухапвания след боеве, вече ненужно”, пише тя.

Хората, които се занимават с организиране и популяризиране на боеве с кучета могат да получат наказание до 5 години затвор или глоба от 1000 до 10 000 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина