Преобразуваха ОУ „Христо Ботев“ в Стамболийски в обединено

Автор: Plovdiv Now 18715
Преобразуваха ОУ „Христо Ботев“ в Стамболийски в обединено

Приключи процедурата по преобразуване на ОУ „Христо Ботев“ в Стамболийски в обединено училище, съобщи секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните - Пенка Богданова.

По този начин тук учениците ще имат възможност да завършват първи гимназиален етап до 10 клас в родното си място или в близост до него. Приемът на деца след завършен 7 клас ще се осъществява в две професионални направления: „Производство на облекло“ и „Помощник в строителство“.

Процедурата започна през декември 2020 година по предложение на кмета на общината Георги Мараджиев и след решение на Общински съвет.

Преди това от училището бе направено анкетно проучване сред родителите и децата за това обучение. Така в продължение на няколко месеца Общината и училището извършиха необходимото, за да се стигне до издаване заповед на министъра, с която преобразуването е вече факт.

Цялата тази дейност има на сто процента подкрепата на учителите и служителите на училището. Следващата учебна година ще започне с първия прием на деца в двете професионални направления.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина