Преобразиха ДГ „Райна Княгиня” в Стамболийски, изграждат и кътове по интереси

Автор: Plovdiv Now 11599
Преобразиха ДГ „Райна Княгиня” в Стамболийски, изграждат и кътове по интереси

С няколко нови къта за игри: медицински център, детска кухня и фризьорски салон, ще зарадва малчуганите ДГ „Райна Княгиня” в Стамболийски. Това ще стане факт благодарение на проект по Националната програма „Успяваме заедно”, който бе спечелен от забавачката.  

Проектът е насочен към най-малките деца в градината и ще се реализира до края на новата учебна година. Включен е и психолог, който ще работи през цялата година с малчуганите и техните родители. Целта е бърза и безболезнена адаптация на 3-годишните след отделянето им от домашната среда и приспособяването им към новата среда в детската градина, като това ще се постигне чрез осъвременяване на детските кътове по интереси.

„Много пъти съм казвал, че пандемията не успя да спре работата в нашата общината и времето на извънредното положение и епидемичната обстановка бяха използвани по най-рационалния начин. Казвам това отново, защото, докато бяха затворени детските градини, персоналът в тях не е спирал да работи и резултатът от това е поредният спечелен проект”, коментира кметът на Стамболийски Георги Мараджиев. Той похвали екипа и за обновения и много приятен интериор, с който забавачката посрещна децата в началото на новата учебна година.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина