Пръскат по график срещу кърлежи в цялата община Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 5484
Пръскат по график срещу кърлежи в цялата община Стамболийски

Поетапното пръскане на тревните площи срещу кърлежи започна в началото на месец май в населените места в община Стамболийски. Дезакаризацията се извършва от фирма, с която общината има сключен договор.

Парковете се обработват последователно, като от фирмата се съобразяват с климатичните условия. Жителите на населените места предварително се уведомяват чрез съобщения за графиците, в които ще се пръска. След обработката на съответните тревни площи, също се поставят табели, в които се посочва датата на пръскане, какъв препарат е използван и колко време продължава карантинният период.

До момента са обработени парковете пред Общината и поликлиниката, стадиона, парка пред „Бързата закуска“ и до „Гостилница Божурка“. Пръскано е в новия парк в Полатово, а старият е частично обработен. Обработени са парковете по ул. „Антим“, под надлеза и тревните площи в селата Йоаким Груево, Куртово Конаре и Триводици. Частично е пръскано в Ново село, където има за обработка още тревни площи.

Предстои да се пръска в парка пред читалището, пред гарата, пред заводските блокове и парковете пред банята и до автогарата в Стамболийски.

Източник и снимка: stamboliyski.tv.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина