Полицията спипа двама в Стамболийски - единия с незаконен тютюн, другия с дрога

Автор: Plovdiv Now 7896
Полицията спипа двама в Стамболийски - единия с незаконен тютюн, другия с дрога

Полицаи от РУ Стамболийски са проверили дома на 53-годишен местен жител. Открили са 140 къса саморъчно свити цигари и 7,83 кг кафяво- жълта растителна маса с мирис на тютюн. Късовете цигари и тютюна са били без български бандерол и са били иззети от служителите. По случая е започнало бързо производство за престъпление по Наказателния кодекс. Работата по документиране на случая продължава.

20-годишен младеж от Стамболийски пък е бил спрян от полицаи на 8 февруари на  улица „Антим I“ в града. В портфейла му униформените са открили сгънато хартиено пликче с бяло прахообразно вещество. С протокол за доброволно предаване пликчето е било иззето. Експертната справка е показала, че откритото вещество е смес от амфетамин и медикамент от рода на парацетамола с тегло 0,19 гр.  По случая е образувано бързо производство.

Полицията в Стамболийски е проверила и общинския пазар в града заедно с инспектори от Областната дирекция по безопасност  на храните. Санкционирали са 34-годишен мъж, който е продавал продукти от животински произход на сергия. Проверяващите са съставили акт на нарушителя, който се е оказал от село Всемирци, община Велинград. От сергията му са били иззети над 29 килограма хранителни продукти, които ще бъдат унищожени по предвидения от закона ред.    

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина