Полиция и НАП нахлуха в магазини в Стамболийски, Перущица и Раковски

Автор: Plovdiv Now 14408
Полиция и НАП нахлуха в магазини в Стамболийски, Перущица и Раковски

Специализирана полицейска операция за предотвратяване и пресичане на престъпления от общ характер и административни нарушения при търговия, съхранение и доставки на стоки и предлагани услуги бе проведена вчера от служители на районните управления в Стамболийски и Раковски. В екипите са участвали и представители на НАП и Агенцията по храните. Съвместните проверки са обхванали търговски обекти в определени квартали на населените места, за които постъпва информация за нерегламентирано разпространение на стоки без български бандерол.

На територията на Община Стамболийски инспекции са извършени в 9 магазина за хранителни стоки, 4 от които в административния център, по два в Перущица и Триводици и един в Ново село. Данъчните и служителите на БАБХ са констатирали различни нарушения, за които има съставени 2 акта и 9 протокола. В районното управление е образувана преписка срещу собственичка на незаконен павилион в Кричим, от където са иззети 380 къса цигари без български бандерол.

При паралелни проверки в Раковски и селата Върбен и Стряма са установени несъответствия в касовата наличност на два хранителни магазина, трети е бил без фискално устройство и регистрация по Търговския закон, а в четвърти се предлагали за продажба безакцизни цигари. По случите е взето административно отношение от инспекторите по приходите и безопасността на храните. В рамките на акцията полицейските служители са осъществили засилен пътен контрол. Проверени са общо 38 лица и 23 МПС.

По Закона за движение по пътищата са съставени 10 акта и 5 глоби с фиш. Издадени са и 3 протокола по Закона за МВР. С полицейски заповеди са задържани 36-годишен мъж за шофиране под въздействие на наркотици и 34-годишна жена за притежание на амфетамин. По случаите са образувани бързи производства.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина