Пловдивската митрополия ще финансира строежа на новата църква в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 12198
Пловдивската митрополия ще финансира строежа на новата църква в Стамболийски

Едно от най-важните решения по време на сесията на Общинския съвет в Стамболийски вчера бе промяната на УПИ-то, в което попада строежът на новата църква.

Тази промяна е важна, защото всички разрешителни за градежа на църквата са изтекли и трябва да се извадят нови. За да продължи строежът, имотът ще бъде прехвърлен на Църквата. Това може да се случи, ако храмът бъде изваден от общото УПИ, в което попада заедно с лятното кино и парка до него. Като самостоятелен терен, имотът със строежа вече може да се прехвърли на Църквата и след това Пловдивската митрополия ще може да финансира градежа.

"Дядо Николай обеща 250 000 лева, а ние ще заделяме всяка година по 100 000 лева, за да може този храм да бъде изграден. ПУП-а се работи. Вярвам, че след няколко месеца ще е готов и ще може да се внесе проект за разрешение за строеж. Предстои среща с дядо Николай за одобрение и поправки по проекта. Така още едно важно решение предстои: Имотът да бъде прехвърлен на Църквата. И смятам, че с общи усилия на Община, Църква, бизнес и граждани ще довършим започнатото!", съобщи кметът Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина