Планират иновационна инсталация на водород за отопление в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 7201
Планират иновационна инсталация на водород за отопление в Стамболийски

Планират въвеждане на най-иновационната инсталация на водород за отопление на ясли, детски градини, читалище, общински сгради в Стамболийски, съобщи кметът Георги Мараджиев.

В Пловдивска област това ще бъде прецедент - безопасен зелен водород. До всеки котел ще бъде изградена водородна инсталация. Ще се произвежда автономно водород, който ще се изгаря от горелката на котела, без значение на нафта ли е, на газ или друго гориво.

При тези растящи цени икономиите ще са близо 45- 50 процента. Използва се по 1.5 л вода на час и електрическа енергия 1.8 киловата.

"Като приспаднем и тези разходи, ще получим чиста икономия не по-малко от 35 процента! Близо 20000 икономия на месец! Съчетано с LED осветление в цялата община и производството на електрическа енергия - това не е мечта! А ще се случи. Както не вярваха някои за поликлиниката, ремонта на улици, пътища и други проекти, а те станаха, и това ще стане! Още тази зима! Водородът е бъдещето! Тези инсталации ще са в полза на деца - нашите деца, а те децата са нашето бъдеще. И водородът е бъдещето. Това е да си кмет на община. Трябва да се мисли години напред...", добавя кметът Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина