Пияни и дрогирани водачи хванаха в Пловдив, Асеновград и Стамболийски по Нова година

Автор: Plovdiv Now 26089
Пияни и дрогирани водачи хванаха в Пловдив, Асеновград и Стамболийски по Нова година

Петима нарушители на пътя са били хванати при полицейски проверки в Пловдив и региона в първите часове на Новата година.

Двама от водачите са били под въздействие на наркотици, двама са били седнали зад волана след употреба на алкохол, а четвъртият се е опитал да заблуди проверяващите с фалшива самоличност.

Служители на Първо РУ спрели за проверка на улица "Македония" автомобил „Хонда Сивик“, управляван от 29-годишен мъжс с видимо неадекватно поведение. Проверяващите са го отвели в районното управление. След направен тест се е оказало, че мъжът е е седнал зад волана след употреба на наркотици.

Дрогиран 30-годишен шофьор е бил спипан и след подаден сигнал за катастрофа на кръстовището между бул.“ Свобода“ и ул. “Перущица“. Полицейските служители от Второ РУ  са установили самокатастрофирал автомобил с марка „БМВ. В хода на проверката се оказало, че мъжът няма шофьорска книжка и е в срок на изтърпяване на наказание. Направеният тест е отчел, че лицето е шофирало под въздействието на алкохол. В последствие положителен резултат е отчела и пробата за наркотици с дрегер. На водача са били съставени два акта и е бил задържан в ареста на районното управление.

В първите часове на 2020г в ареста на полицейския участък в Асеновград също е имало задържан. Става дума за 62–годишен мъж, който е управлявал автомобила си „Пежо“ под въздействие на алкохол.

В РУ Стамболийски пък е посрещнал новата година мъж на 43 години от Пловдив. той е бил зад волана на „Фиат Пунто“, когаго е бил спрян от полицаи. При проверката той се е представил с други имена и ЕГН, като по този начин е попречил на служителите да изпълнят задълженията си.

В 9 часа на 01 януари на улица „Константин Геров“ в Пловдив при извършване на полицейска проверка е бил установен 61-годишен, криминално проявен мъж, който управлявал лек автомобил „Мерцедес“ с концентрация на алкохол в кръвта близо 2 промила. Мъжът, отказал да му бъде направена кръвна проба и бил задържан за 24 часа. 

По случаите са образувани бързи производства.   

Снимка: илюстративна. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина