Пиян мъж в Стамболийски наби жена си пред полицаи, отърва се само с глоба

Автор: Plovdiv Now 15561
Пиян мъж в Стамболийски наби жена си пред полицаи, отърва се само с глоба

Пловдивският районен съд глоби с 200 лева мъж от Стамболийски, който пиян е налетял на бой срещу жена си пред полицейски служители. Той е обвинен за дребно хулиганство, характеризиращо се с непристойна проява, с която е нарушен обществения ред и спокойствие.

Мъжът е живеел с жена си, но често, когато прекали с алкохола, ставал агресивен и налитал на бой. Такава била и ситуацията, заради която е отнесъл глоба от магистратите. На 07 септември 2022 година полицейски служители от районното в Стамболийски били изпратени на сигнал за възникнал скандал в града. При пристигане на адреса ги чакала пострадалата жена. При проведения разговор с нея тя им споделила, че още от обяд мъжа й и неговият брат употребявали алкохол. Около 18.00 ч., когато се прибрала в дома си, видяла, че са много пияни. Тъй като знаела, че, когато пие, мъжът й става агресивен и налита да бие нея и децата, тя решила да се скрие в дома на майка си.

Около 20.00 ч. се прибрала, като час по-късно чула викове от мъжете в къщата. След това жената дочула и шумове наподобващи счупване на предмети и стъкла. Двамата братя се сбили и тя и нейните деца се уплашили много и избягали през прозореца. След това потърпевшата подала сигнал на тел.112 и излязла на улицата, за да изчака екип на полицията. Докато тя запознавала полицейските служители със случая, се появил мъжът й, който се отправил заплашително към нея, псувайки я, след което, без да се замисля, ударил жена си в присъствието на полицаите и тя паднала на земята. Той се нахвърлил върху нея, като не спирал да я обижда и псува. Полицейските служители веднага се намесили и задържали нарушителя.

При разглеждане на делото районните магистрати са сметнали, че поради своята по–ниска степен на обществена опасност и изразеното в съдебно заседание съжаление за стореното от страна на мъжа, се приема да му се наложи най-лекото по вид наказание, а именно „глоба”, в размер от 200 лева. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина