Петър от Стамболийски сяда зад волана, 24 часа след като причини смъртта на приятелите си

Автор: Парашкева Иванова 75213
Петър от Стамболийски сяда зад волана, 24 часа след като причини смъртта на приятелите си

На 11 ноември петима младежи от Стамболийски потеглят към Пловдив, за да празнуват именния ден на 17-годишният Виктор Василев. Денят, в който почитаме светецът - закрилник на дома Свети Мина, обаче се оказва фатален както за Виктор, така и за 16-годишния му приятел Тодор Бараков. Колата изобщо не стига до Пловдив, защото два- три километра след село Кадиево шофьорът Петър Маринашки губи контрол върху беемвето и се забива в огромен орех. Все още няма данни от пътно техническата експертиза и не е ясно с каква скорост се е движел автобомилът. Предвид това, което останало от колата обаче е ясно, че скоростта е била далеч над разрешената. 

16-годишният Тодор Бараков, който се вози на задната седалка вдясно, при зверският удар загива намясто. Приятелят му Виктор, който седи до него, издъхва няколко часа по-късно без да дойде в съзнание, пише trafficnews.bg.

Виктор Василев

Тодор Бараков

Другите две момчета, които са пътували на задната и предната седалки са с травми на крайниците. Водачът - Петър Маринашки е невредим. Вероятно , осъзнавайки че не може да овладее колата и ще се забие вдървото, той инстинктивно навива волана. Така спасява себе и момчето на предната седалка, но задната част на колата буквално се врязва в крайпътния орех. 

"Ударът е бил толкова силен, че от дървото още стърчат забити стъкла. Колата направо се е отпечатала върху колата. Части от автомобила са излетели чак в нивата" разказва бащата на момчето Тодор Бараков. Мъжът научава ужасната вест, прибирайки се от работа в Париж, където живее и работи от 25 години. "Просто седнах в колата и потеглих към България. Пътувах 24 часа и през цялото време плачех" , признава бащата. 

Бащата Тодор Бараков

Когато пристига в Стамболйски на 12 ноември обаче, от свои познати - служители в охранителна фирма, научава че веднага след като е бил освободен от ареста, Петър се е качил на друг автомобил и обикаля из града. 

"Просто не можех да повярвам, че е истина. Но само три дни по-късно, в неделя, го видях със собствениците си очи. Беше зад волана на сив мерцедес, имаше една лепенка на скулата. А предишният ден аз бях погребал детето си. Изтръпнах целият", разказва Тодор. Семейството смята, че на 13 ноември Петър е пътувал дори до София, за да вземе баща си от летището. 

"Стамболийски е малък град. Хората са потресени и възмутени от поведението на Петър. Всеки има някаква връзка - било приятелска, било роднинска със семействата на загиналите момчета. Какъв е този човек, който преди един ден е причинал смъртта на двама свои приятели, а след това веднага се качва и шофира. Това е безобразие, цинизъм. Това не е нормално. Дори към онзи момент книжката все още да не му е била отнета, как е възможно той да се качи на кола и да шофира" коментира адвокатът на семейство Баракови - Антоанета Николова. 

Адв. Антоанета Николова

"Този човек поставя в риск и останалите хора. Обществото не трябва да се примирява с подобни случаи. Да, прокуратурата ще си свърши работата, виновният ще получи присъда, но какво прави обществото, за дане пострадат и други деца?!" казва адвокатът на семейството на Виктор - Ваня Костова. 

Адв. Ваня Костова /вдясно/ с майката на Виктор - Силвия Вълкова

Случаят се наблюдава от Окръжна прокуратура. Назначени са са автотехническа  и съдебномедицинска експертизи.  Тестовете за алкохол и наркотици, които са правени на място, са отрицателни. Кръвната проба за алкохол е отрицателна, направена му е и кръвна проба за наркотици, чийто резултат все още не е излязъл. 

По разпореждане на наблюдаващия прокурор, полицията е отнела книжката на Маринашки. 

Силвия Вълкова

Тодор Бараков и Галина Илчева 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина