Петър, който уби двама свои приятели край Стамболийски, жали присъдата си

Автор: Plovdiv Now 24643
Петър, който уби двама свои приятели край Стамболийски, жали присъдата си
Петър Маринашки, който уби в катастрофа край Кадиево двама свои приятели - Виктор и Тодор, отново се изправя пред съда. Той обжалва наложеното му наказание от Окръжен съд. Близките на загиналите също недоволни от присъдата, са подали протест на по-горната инстанция.
 
Както Plowdiwnow.bg съобщи, момчето бе наказано с 5 години затвор при първоначален общ режим и административна санкция – отнемане на книжката за 8 години. Присъдата още не е влязла в сила.
 
Припомняме, че Петър Маринешки бе привлечен като обвиняем за това, че при управление на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 16 и 17-годишните момчета, както и средна телесна повреда на друго 16-годишно момче, довела до трайно затруднение на движенията на дясната му ръка, като деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – марихуана, и е настъпила смърт на повече от едно лице и средна телесна повреда на едно лице.

През следващата седмица Петър пак ще застане пред магистратите. Пред Апелативен съд той отново ще отговаря за причинената от него жестока катастрофа.

Преди заседанието, близките на Тошко и Виктор отново ще се съберат час по-рано пред събедната палата. На мирния протест те отново ще настояват за справедливост. 

Делото е насрочено за Четвъртък в 11:00 часа в Апелативен съд Пловдив, а протестът е час по-рано пред сградата на съда.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина