Пауните от зоокъта в Стамболийски скоро ще имат нов дом

Автор: Plovdiv Now 7524
Пауните от зоокъта в Стамболийски скоро ще имат нов дом

Пауните, които до момента обитават зоокъта в Стамболийски, скоро ще имат нов дом. Двете птици и гълъбите, с които от години съжителстват, ще бъдат преместени в Триводици. В момента там бригада от БКС изгражда площадката, на която ще бъде монтирана клетката, съобщи stamboliyski.tv.

Преместването ще стане до две седмици, като междувременно има подготвено помещение на територията на общинското предприятие, в което ще бъдат приютени птиците до изграждането на новия им хабитат. Той ще бъде в централния парк на Триводици, като ще има възможност за неговото разширяване с нови индивиди. В селото ще има човек, които ще се грижи за птиците, както беше в Стамболийски.

Преместването на пауните е свързано с ремонта на площада пред читалището, разширяването на екопарка и разширяването на пешеходната зона в този район на града. Започва преместването и на другите павилиони, които са до клетката, като това ще даде възможност да се открие гледката към новия площад. Ще има и нови атракции, но засега те остават изненада!

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина