Пътят Стамболийски - Триводици е напълно готов

Автор: Plovdiv Now 9313
Пътят Стамболийски - Триводици е напълно готов

6-километровото трасе на пътя от Стамболийски до Триводици вече е напълно готово, съобщи кметът на общината  Георги Мараджиев.

Положена вчера е и маркировката. Пътят е завършен и вече се ползва от жителите на селото. Трасето е най-важната им инфраструктурна връзка с общинския център. 

"Обещахме, че ще го направим, спечелихме проект и го изпълнихме. Благодаря на жителите на Триводици за търпението да стартира проектът и после да бъде завършен! Искам специално да благодаря на екипа по изпълнението и лично на главния инженер на Общината инж. Костадин Аврамов, защото той е човекът, който активно участва в подготовката и реализацията на всичките ни проекти!", казва кметът.

Припомняме, че непредвидени обстоятелства забавиха ремонта на пътя Стамболийски - Триводици. При изпълнение на строителните дейности по договора, който Общината сключи с фирмата изпълнител на 05.03.2019 г. се появиха някои несъответствия по отношение на действителното състояние на строителната площадка.

Една от причините за забавянето е, че по трасето е имало газопровод, който не е бил отбелязан на чертежите и при изкопните работи техниката е попаднала на него. Това е наложило промени в проекта, за да бъде избегната тръбата без аварии.

Друга причина е, че при разчистването на терена строителната техника се е натъкнала и на скрито съоръжение, което също не фигурира в скиците - то свързва напоителен канал при километър 0+180 от II участък на пътя, вероятно връзка със стари рибарници, които са от другата страна.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина