Отварят пазара в Стамболийски при драконовски мерки за сигурност

Автор: Plovdiv Now 8508
Отварят пазара в Стамболийски при драконовски мерки за сигурност

Общинският пазар в Стамболийски отваря частично в събота. Производителите на плодове, зеленчуци и разсад ще могат да продават стоката си само в закритата му част. В момента пазарът разполага с 240 маси. Създадена е организация за еднопосочно преминаване на гражданите през сергиите. Те ще могат да влязат единствено през централния вход откъм гимназията. Изходът е откъм спортната зала. 

"Няма да се допуска обратното движение, а за целта на входа и на изхода ще има по един служител на СОТ и по двама общински служители, които ще насочват хората. Ще следят и дали на пазара търговците са само земеделски производители. Абсолютно забранявам продажбата на скара, бира и безалкохолни напитки, каквито обичайно се продаваха преди извънредното положение", заяви кметът на общината Георги Мараджиев. 

Полицията от РУ Стамболийски ще следи да не бъдат допускани амбулантни търговци, които идват от други общини и преди извънредното положение се настаняваха по улиците и тротоарите извън закритата част на пазара. Ще се допускат само производители на земеделска продукция. Строго ще се следи да няма търговци извън закритата част на пазара, както и за носенето на маски – от продавачите и от клиентите. Ако предписанията се спазват, пазарът ще продължи да работи и следващите съботни дни с тази организация до края на извънредното положение. Ако не се спазват мерките, ще бъде затворен.

Ето я и кметската заповед:

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина