От трима адвокати, ни един! Отново отложиха делото за грабежа на сестрата на Цар Киро

Автор: Ива Модова 6791
От трима адвокати, ни един! Отново отложиха делото за грабежа на сестрата на Цар Киро

Четирима мъже, обвинени, че са нападнали и обрали сестрата на цар Киро – Марийка Илиева, за пореден път застанаха пред Пловдивският окръжен съд.  

Марин Петров, Йордан Станчев, Александър Данев и Александър Кочев категорично заявиха, че са били набедени, а причината – кланът Рашкови търсели отмъщение за неуредени сметки.

По време на заседанието обаче се появи само един от адвокатите – този на Петров и Данев. Останалите защитници не се появиха в залата и това наложи за пореден път да бъде отложено делото.

Обвиняемият Станчев се представлява от трима адвокати. Нито един от тях обаче не се яви в заседанието. Депозирани са били молби от Тервел Раев, който бил приет по спешност в болница и от адвокат Марковски, който също бил болен. Третият пък получил призовката, но незнайно за съда защо, не се яви.

"От много адвокати, стигнах до тук никой да не ме защитава. Аз съм платил на Марковски, а те само се прехвърлят топката и ето до къде я докарах", заяви Станчев пред съда. От вълнение мъжът се почувства зле и се наложи да бъде полят с вода, за да се съвземе.

По време на заседанието днес бе призован защитеният свидетел. Той обаче не бе разпитан, тъй като не бе даден ход на делото. Очаква се неговите показания да бъдат чути през месец април и тогава заседанието ще бъде проведено при закрити врати.

Съдебната сага се точи вече почти година в Пловдивския съд. Предходното заседание през януари бе белязано и от скандал. Една от съпругите на арестуваните мъже налетя да бие сестрата на Цар Киро. 

Половинката на Йордан Станчев се развика и отправи тежки обвинения за оказван натиск и лъжи по процеса, после посегна да удря жертвата, а адвокатът й Росица Драгинова скочи да ги разтървава. 

Припомняме, че на 27 срещу 28 май 2017 г. в Йоаким Груево Марин Петров, Александър Кочев  и Александър Данев, влезли в дома на 71-годишната жена. Наблизо, в лек автомобил, ги чакал  Йордан Станчев. Той предварително бил събрал информация от свой познат за живущите в дома и навиците на пострадалата.  

Преди да влязат в къщата, тримата си сложили черни маски и ръкавици, като взели със себе си електрошокова палка, свински опашки и черно тиксо.

Същата вечер, към 23:30 часа, те прескочили оградата и проникнали в къщата. Първоначално влезли в една от стаите, където спял племеникът на пострадалата жена. Един от обвиняемите го ударил в тила с юмруци, а другият му вързал краката със свински опашки и въже, както и му сложили тиксо на устата. След това влезли в стаята на стопанката, нанесли й побой с юмруци, удряли я с електрошокова палка, вързали краката и ръцете й с тиксо, като през това време я питали къде се намират златото и парите и ровели из шкафовете и гардеробите в къщата. Жената успяла да им каже, че има 300 лева в чантичка, която те намерили и от която взели парите. Малко по-късно обвиняемите сами открили в дома няколко кутии, от шоколадови бонбони и бисквити, в които имало златни накити,  които взели. След това напуснали дома, като прескочили оградата на къщата и се качили в автомобила на Йордан.

Малко след края на Йоаким Груево, в гориста местност, отбили автомобила, поставили в найлонова торба ръкавиците, маските и тиксото и ги заровили в земята. По пътя изхвърлили телефонните апарати и електрошоковата палка. Разпределили златните украшения на четири равни купчини, като всеки от тях взел по една, след което се разпръснали.

По делото е установено, че четиримата обвиняеми са отнели  множество златни медальони с нанизани златни монети, кехлибарени топчета, златни синджири с висулки, с религиозни и други изображения, мъжки златни синджири, златна корона с голям червен камък по средата и малки камъни около него, златни гривни, златни монети, златни обици, златни гердани, 40 златни английски лири и други украшения - на обща стойност 457 352 лева.

Четиримата обвиняеми са с мярка за неотклонение "задържане под стража" и се намират в Затвора в Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина