Около 30 наводнени къщи след пороя снощи! Сигналите са от Стамболийски, Хисаря и Карлово

Автор: Валерия Василева 7839
Около 30 наводнени къщи след пороя снощи! Сигналите са от Стамболийски, Хисаря и Карлово

Приземният етаж на къща, находяща се на бул. "Христо Ботев" в Стамболийски, е бил наводнен в следствие на снощния порой. За това сигнализира читател на Plovdivnow.bg. По думите на потърпевшия булевардът се озовава по вода при всеки по-голям валеж от десетина години насам.

"Ако дойдете вкъщи, си носете гумени ботуши", посъветва той репортерите в редакцията ни, но отказа да предостави снимки и подробности за бедствието. Часове по-късно обаче в групите в социалните мрежи се появиха и други сигнали за наводнени къщи на същата улица.

По официални данни в дирекция "Пожарна безопасност" са постъпили около 30 сигнала за наводнени приземни етажи. Нито един от тях не е бил на територията на областния град. Преобладават сигналите от Стамболийски, Хисаря и Карлово. 

Наш репортер потърси за коментар и Общинско предприятие "БКС". Служителите обясниха, че шахтите се чистят редовно, а причината за наводненията са обилните дъждове. В социалните мрежи директорът на предприятието Васил Топузов обясни, че лично е проверил отводнителните съоръжения при последните големи държдове. Тогава те били в изправност. 

На територията на Пловдив пък преобладават сигнали за паднали клони. Поне пет от тях са нанесли щети върху паркирани автомобили. 

Три коли са били затиснати от клон на улица "Граф Игнатиев". Другите сигнали са от улиците "Екзарх Йосиф", "Стоян Минайловски" и "Хан Аспарух". По-рано днес подобно произшествие е станало и на улица "Иван Вазов". В момента пожарникари режат част от падналите клони, за да освободят пострадалите превозни средства.

Снимка:Фейсбук

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина