Строги санкции за водачите на каруци край Стамболийски, глобите скачат над 30 пъти

Автор: Валерия Василева 5574
Строги санкции за водачите на каруци край Стамболийски, глобите скачат над 30 пъти

Движението на двуколесни превозни средства с животинска тяга може да бъде забранено на територията на община Стамболийски. Ограничението ще важи за цялата републиканска, общинска и улична пътна мрежа на територията на общината. Предложението е внесено в общинския съвет, като предстои и неговото публично обсъждане. 

Постъпилата докладна касае изменение на Наредба № 2 за управление и организация на движението по общинските пътища и улици на територията на община Стамболийски. Предвижда се и промяна на санкциите за нарушители, като глобата ще скочи до 1000 лв. Досега наказанието, предвидено за водач на немоторно пътно превозно средство, както и на организирана група пешеходци, впрегнати или товарни животни, който е нарушил правилата за движение, бе едва 30 лв. 

Съгласно Закона за нормативните актове, заинтересованите жители на общината могат да отправят предложения в 30-дневен срок. Самото публично обсъждане ще започне в 9:00 часа на 12 декември в залата на читалището. Всички материали по преписката са достъпни в стаята на ОбС Стамболийски в градската администрация. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина