Общински инспекторат ще следи за реда в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 9519
Общински инспекторат ще следи за реда в Стамболийски

Общински инспекторат започва работа в Стамболийски.

Новото звено ще изпълнява една от най-важните задачи за общината: контролна дейност по спазването от страна на всички физически и юридически лица на действащите разпоредбите на Общинския съвет, законовите и подзаконови нормативни актове.

Ще разполагат с автомобил с надпис „Инспекторат“. Всички видео камери ще бъдат в едно помещение и ще се следят от инспекторите. Те ще разполагат със своя сграда – бившия Пионерски дом до лятното кино, откъдето ще се извършва цялото видеонаблюдение на общината.

Ще имат униформи и баджове със снимка, общински печат и подпис на кмета Георги Мараджиев.

Ще има и телефон, на който ще се приемат сигнали. Инспекторите ще извършват контрол по опазване на околната среда, контрол по осигуряването и опазването на обществения ред (ще заработи и шумомерът, след като бъдат обучени да боравят с него), ще съставят констативни протоколи и актове, ще налагат глоби чрез фиш, ще имат и много други права и задължения.

"Създадох това звено, не за да събираме глоби, а за да въведем превенция и ред в общината! Всички искаме да са чисти парковете, тротоарите, шадраваните, искаме да няма счупени пейки и семки под пейките, да се глобяват нарушителите!!! Това е общинското ФБР! Нещо ново за града и населените места. Знам, че ще е трудно в началото, но нали искаме да живеем по-добре! Ред, сигурност, чистота и уважение към труда на тези хора! Успех на новото звено и съм сигурен във видимите резултати от неговата работа!", заяви кметът Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина