Облагородяват центровете и парковете в селата край Стамболийски въпреки извънредното положение

Автор: Plovdiv Now 23195
Облагородяват центровете и парковете в селата край Стамболийски въпреки извънредното положение

 Работата в четирите села на община Стамболийски продължава, въпреки извънредото положение.

"До седмица започваме да работим по централните части на селата и по ремонта и облагородяването на всички паркове на нашата територия – те са общо 23 на брой. Вчера с кмета на Йоаким Груево Наум Нихтянов проверихме предварителните работи, които той е заложил преди да започне големият ремонт – това са прекарване на вода и осветление на терена, който е извън парка и площада и не попада в проекта. Това е подготвителна дейност", съобщава кметът Георги Мараджиев.

Междувременно със собствени средства на читалището и от дарител се изгражда рампа за инвалиди към Културния дом на Йоаким Груево. Работата се изпълнява от служители на БКС, назначени на работа само в селото. Идеята е във всяко едно от четирите села да има назначени такива хора, като по този начин всяко населено място ще има своето малко БКС и няма да се налага да се ползват услугите на външни фирми за по-малките строителни и ремонтни дейности.

"Така че, работим, не сме оставили корона вируса да парализира живота в общината, а след като направим ремонта на парковете и изградим новите центрове в селата, те отново ще се пълни с хора, както ги помним от снимките от откриването на ремонтираните вече паркове!", уверява Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина