Нови тротоари и озеленяване в село Куртово Конаре

Автор: Plovdiv Now 6401
Нови тротоари и озеленяване в село Куртово Конаре

Общинската фирма БКС в Стамболийски започна изграждането на тротоари и озеленяване в началото на село Куртово Конаре на входа откъм град Стамболийски. До автобусната спирка ще бъде изграден тротоар. На отсрещната страна има съществуваща тротоарна площ в много лошо състояние и потънала в бурени. Тя ще бъде почистени и ще бъде посадена зеленина, която кметството на Куртово Конаре ще има ангажимента да поддържа в отлично състояние.

След приключване на дейностите по този вход към селото техниката ще бъде прехвърлена в противоположния край на улицата, на изхода към Кричим. В този участък плевелите също ще бъдат почистени и ще бъде засадена зеленина.

Малкият пазар в близост ще бъде запазен, а около него ще бъдат поставени пейки за удобство на пазаруващите и преминаващите. 

Предстои да се сложи нова маркировка на новия асфалтиран участък на пътя, където ще бъдат обособени и две пешеходни пътеки от типа "легнал полицай".

За участъците, които все още са с паваж, община Стамболийски ще търси допълнителни средства за финансиране. Пътят е част от републиканската пътна мрежа и по тази причина ще бъде потърсено съдействие от АПИ и Министерството на регионалното развитие. 

Проектът за канализацията и довеждащия колектор е вече в общината Стамболийски и се очаква издаването на разрешителното за строеж, както и получаването от съответните институции на съгласувателни писма за преминаване на колектора през терена, който е определен за него.

За финансиране за колектора, за да стартира изграждането му, е необходима сумата от около 4,5 милиона лева, която община Стамболийски трябва да осигури. Следващата стъпка е финансовото обезпечаване на канализацията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина