Нов водопровод изграждат в квартал на Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 6040
Нов водопровод изграждат в квартал на Стамболийски

Нов водопровод ще бъде изграден в квартал "Полатово" в Стамболийски. Това съобщиха от местната администрация. По-рано днес на място е била областният управител Дани Каназирева, която е обещала съдействие за изграждане на съоръжението.

Преди три години в квартала е била изградена канализация със 600 000 лева, отпуснати от държавата.

„Тогава нямаше средства да се поднови и водопроводът и в момента нуждата от този ремонт е крайно належаща“, каза кметът на Стамболийски Георги Мараджиев. По думите му проблемът идва от това, че с времето кварталът се е разраснал и по-голямото потребление на вода е причина за спадане на налягането. Така водата не може да стигне до етажите на къщите.

„Поех ангажимент към хората да направим среща с ръководството на ВиК и чрез договор за съвместни дейности ВиК да предостави тръбната мрежа, а кметът на Стамболийски се ангажира да поеме изкопните дейности, за да може в най-кратки срокове да решим проблемите на този квартал“, каза областният управител. От своя страна кметът Георги Мараджиев коментира, че ако предварителните процедури се извършат бързо, до 10-15 дни може да започнат изкопните дейности и скоро хората ще имат нов водопровод. „Това ще удовлетвори и изискванията на кандидат-инвеститорите, които имат интерес към терени в този квартал, но заради водопровода до момента са били спирани“, каза още кметът.

„Дали сме дума, благодаря на кмета, че ще поеме немалка част от работата. Сега предстои срещата с ВиК, бързо придвижване на процедурата и изграждането на нов водопровод“, допълни Дани Каназирева.

В Стамболийски тя посети и терена покрай река Марица до Пречиствателната станция, който се нуждае от спешно почистване. Областният управител разговоря за това и с кмета на Стамболийски, като двамата са единодушни, че е крайно необходимо тук коритото на реката да се почисти от наносите и растителността, за да не се затруднява работата на пречиствателното съоръжение. „Изцяло ще се съобразим с искането на кмета на общината и почистването ще е на километър след моста, така че гражданите може да са спокойни, че няма да има опасност от подкопаване на основите“, каза областният управител.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина